Gastronomlar Yollarda!

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrenci kulüplerinden GastroBahçe Kulübü tarafından organize edilen gezi kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa ’da gerçekleşen geleneksel Trakya Bağbozumu Festivali ziyaret edildi.

Üniversitemiz gastronomi bölümleri öğrencilerinden 45 kişilik bir kafile 23 Eylül 2017 Cumartesi festival etkinliğine bir günlük ziyaret gerçekleştirdiler. Tekirdağ Bağcılık Enstitüsünü ziyaret ederek güne başlayan Öğrencilerimize uzmanlar tarafından üzüm yetiştiriciliği hakkında seminer verildi. Bağları dolaşan öğrencilere bağcılık ve ülke ekonomisi açısından önemi anlatıldı. Enstitünün üzüm ürünleri işleme tesisini de gören Öğrencilerimiz degüstasyon tekniği ve inceleme kriterleri eğitimi aldılar. Festival alanında yerel üreticiler ile tanışan kafilemiz, ayrıca Tekirdağ Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Rakcozi Müzesi ve Şehitlik Abidesi’ni de görme fırsatı buldular.

Bu keyifli ve bilgi artırmaya dönük etkinlikte Öğrencilerimize Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer ve Arş. Gör. Gizem Hülağa eşlik ettiler.

Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, teorik ve pratik akademik eğitim almanın yanında, bazı konuları yerinde görmenin ve uzmanlarından bilgi almanın önemli olduğunu; bu gibi etkinlikler için Üniversite Yönetiminin destek verdiğini, teşvik ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrenci kulüplerinden GastroBahçe Kulübü tarafından organize edilen gezi kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa ’da gerçekleşen geleneksel Trakya Bağbozumu Festivali ziyaret edildi.

Üniversitemiz gastronomi bölümleri öğrencilerinden 45 kişilik bir kafile 23 Eylül 2017 Cumartesi festival etkinliğine bir günlük ziyaret gerçekleştirdiler. Tekirdağ Bağcılık Enstitüsünü ziyaret ederek güne başlayan Öğrencilerimize uzmanlar tarafından üzüm yetiştiriciliği hakkında seminer verildi. Bağları dolaşan öğrencilere bağcılık ve ülke ekonomisi açısından önemi anlatıldı. Enstitünün üzüm ürünleri işleme tesisini de gören Öğrencilerimiz degüstasyon tekniği ve inceleme kriterleri eğitimi aldılar. Festival alanında yerel üreticiler ile tanışan kafilemiz, ayrıca Tekirdağ Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Rakcozi Müzesi ve Şehitlik Abidesi’ni de görme fırsatı buldular.

Bu keyifli ve bilgi artırmaya dönük etkinlikte Öğrencilerimize Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer ve Arş. Gör. Gizem Hülağa eşlik ettiler.

Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, teorik ve pratik akademik eğitim almanın yanında, bazı konuları yerinde görmenin ve uzmanlarından bilgi almanın önemli olduğunu; bu gibi etkinlikler için Üniversite Yönetiminin destek verdiğini, teşvik ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.